Otthon készített csodamaszkok!


Ahogy a tavasz beköszönt, mindenki egyre jobban felfigyel a külső megjelenésre, ruháktól elkezdve egészen a bőr ápólásáig. A mai cikkem lényege hogyan készítsünk hatékony maszkokat a hűtőszekrényünk tartalmának felhasználásával, minden bőrtípusnak megfelelően.


     A bőrünk szépsége nemcsak a külső ápoláson múlik, hanem a vízfogyasztás és a táplálékbeviteltől is. Éppen ezért fontos, hogy vitaminokban és antioxidánsokban gazdag ételt fogyasszunk. Gondolom ezt sokszor hallotátok, de ez mit is jelent?
     Antioxidánsok szabadgyök megkötő tulajdonságaiknak köszönhetően, nem csak a rákmegelőzésben van nélkülözhetetlen szerepük, hanem mindenféle betegséget gyógyítanak, és fiatalon tartják a szervezetet. Következő vásárláskor tehát ne feledd ki a listáról az alábbi ’csodaszereket’: avokádó, zöld tea, kiwi, kakaó és gránátalma.
     A vízfogyasztás szokott a legtöbb gondot okozni, mivel naponta legalább 2 liter vizet kell inni. Legjobb megoldás erre, hogy próbalj magaddal hordani vizet, bárhova is mész és akárhányszor ránézel eszedbe jut és bele-bele kortyolgatsz. Ha úgy érzed eleged van a sima vízből, próbálj ki egy kellemes teát. Ajánlom a mentás zöldteát!
     A  nap károsító sugarai egy újabb veszély, ami a bőrrák kialakulásához vezethet és mégis rengeteg ember nem is használ védőkrémeket sőt a kritikus időben ülnek ki napozni (12től-4ig). Fontos olyan nappali krémet használni egész évben és nem csak nyáron aminek legalább 15-ös SPF(Sun Protection Factor)-je  legyen valamint kivédi az UV A és UV B sugarakat is.


Zsíros bőrre: Tojásfehérje és citromos maszk
Ez a maszk segít a zsírosság kezelésében, sokoldalú jótékony hatásai vannak, mint például: visszaadja a bőrnek a feszességet és csökkenti a fekete pontok számat. A tojásfehérje sok proteint tartalmaz és táplálja a bőrt valamint a citromlének tisztító hatása van.
Egy tojásfehérje elég lesz egy-két maszkhoz, ezért ajánlom neked és a barátnődnek. Ebbe facsard bele a citromot, keverd jól össze és tedd fel az arcodra .


Száraz bőrre: Avokadó és olivaolaj maszk
Az ilyen típusú bőr állapotát akár az időjárás váltakozások is ronthatják , éppen ezért a  maszk használata segithet ilyen helyzetben mert ez a maszk tisztítja és megpuhítja  a bőrt. Az avokadó olyan olajakat tartalmaz amelyek könnyen szivódnak be a bőrbe. Az olivaolajnak sok jó tuladonsága van, mint például E vitamint tartalmaz mely enyíti a kiszáradt és károsodott területeket.
Két kávéskanál olivaolajat tegyél egy kis edénybe és belátasod szerint adagoljál avokádót, jól keverd össze és tedd fel az arcodra .


Mixt bőrtipus: Méz és mandula maszk
Ilyen bőrtípus esetén a zsíros és száraz részeket egyszerre kell kezelni. A mandula hidratálja a bőrt és eltávolítja a száraz részeket, míg a méz kitisztitja a bőrt.
Mandulát roncsold össze és keverd össze mézzel. Tedd fel az arcodra, hagyd 15-20 percet hatni és hideg vagy lagyos vízzel mosd le. Ne felejtsd ezután bekenni az arcod a kedvenc krémeddel. Ha nagyon érzékeny bőröd van, mielőtt feltennéd az arcodra próbáld ki az alkarod belső részén, ha 5- 10 percen belül kipirosodik akkor ne használd!


Bőrradír:
Rengeteg bőrradírt probáltam ki mostanig, de ez a kedvencen és ezt hasznalom a legyakrabban, főleg nyáron mivel nemcsak az arcra hatékony hanem a celulitiszes zónákra vagy ahol a bör egyenetlenebb. Két variánsa van:
1.        Miután a finom kavé meglett a zaccot egy kis edenykébe rakjuk és két kanál mézet teszünk belé, ez elég lesz az arc, láb és a kéz puhítására is. Ezután még testápolót sem kell használjunk mivel bársonyossá varazsolja bőrünket.
2.        Méz helyett olivaolajat is lehet használni.

Remélem tetszett és hasznosnak találtatok ezt a kis cikket. Szívesen várom visszajelzéseteket és esetleg újabb maszk receptjét.

Szerző: Kávási Kinga-Enikő



You May Also Like

14 comments

  1. NICE! ;)

    www.shareasecret.wordpress.com

    xoxo

    RăspundețiȘtergere
  2. Gratula a cikkhez! Jo neha magyar blogokat is olvasni.
    Puszi, Kinga

    RăspundețiȘtergere
  3. Great post


    New post on the blog:
    http://couturetrend.blogspot.it/2013/06/almost-summer.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Love your blog!!!! I follow you because you give me lot of inspirations! Thankss!

    www.shoppingmarbella.com

    RăspundețiȘtergere
  5. Good suggestions!

    Nicky
    www.mywishstyle.com NEWPOST!

    RăspundețiȘtergere
  6. Great post!

    Have a great weekend!

    xoxo

    Joanna

    RăspundețiȘtergere
  7. Hi dear!
    Nice tips to get beuty :)
    xoxo

    RăspundețiȘtergere
  8. Very good advices, my love.

    Have a great weekend!

    Nicole

    www.nicoleta.me

    RăspundețiȘtergere
  9. useful beauty mask

    gaby-acentralamericangirl.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  10. Loved these great and useful ideas!

    RăspundețiȘtergere
  11. Hey, awesome post...love it!
    Hosting an INTERNATIONAL GIVE-AWAY WITH FIRMOO. Participate and win a Free pair for yourself. It ends on 14th of June. x

    http://memypendown.blogspot.in/
    https://www.facebook.com/MeMyPenDown

    RăspundețiȘtergere