Férfi divat négy lépésben

Hi, everyone! Today I am going to post in Hungarian and I have no time to translate it, but I will sometime! The reason why I post this is because some time ago, they asked us to write some articles to a Hungarian site, and it never got published, I honestly don't know why and we don't want our work to just disappear without getting noticed! But we will be back really soon with an outfit post! Kisses!


Férfi divat négy lépésben

       Mai világban, mikor a divat már nem csak a nők életében játszik elsődleges szerepet, nagyon fontos a férfiak megjelenése is. Ezt nem sznobizmusból irom, hanem azon okból, hogy már meguntuk a sok zoknis szandát, a túlméretezett rövid ujjú ingeket esküvőkön, a háromnegyedes sportgatyát térdzoknival és hasonlókat. Persze túlzásba sem szabad esni, a blog világában már annyira merész férfiak is léteznek, akik probléma nélkül felhúznak akár egy Jaffrey Campbell magassarkú cipőt is.
      Legnagyobb „problémája” az erdélyi fiataloknak, hogy nem tudnak eseményhez illően öltözni. Felmagasztalják a sportos felszerelést, és átkozzák az ingeket, mikor mindkettőnek, tudjuk jól, megvan a saját szerepe és szépsége. Ezért úgy gondoltam, négy részben leírom, hogy női szemszögből mi a must-have, mit hogyan kellene hordani, mindezt híres bloggerek öltözetére hivatkozva.

Mindennapi



     Inget szinte bármikor lehet hordani, mintája és anyagja alapján ezt is több kategóriába sorolhatjuk. Például a fehér inget nemcsak esküvőkön és bálokon lehet hordani, hanem kigombolva, egy sima farmerrel vagy egy szines nadrággal lehet kombinálni. A Ray-Ban tipusú szemüveg, az óra és az öv elmaradhatatlan darabja az öltözetnek. A mintás ingeket sem szabad elfelejteni, lehet ez csíkos vagy kockás, sőt, virágos, aztec mintás vagy mért is ne, Bart Simpson-os farmer ing. Hűvösebb időkben fel lehet venni a blézert vagy a bomber dzsekit, ami bármely inggel talál.

Sportos



     Ehhez ugye minden pasi ért, vagy legalábbis azt gondolják, hogy értik. Leghatékonyabb a fehér nadrág, amely bármilyen felsővel kombinálható, legyen az csíkos vagy sima, sőt, egy szürke hosszú ujjú pulcsival is nagyon jól néz ki. Legfontosabb megjegyeznivaló: rövidnadrágot csakis rövid zoknival szabad felvenni. Sportos öltözetből sem hianyozhat az Aviator szemüveg és a sportos óra.

Egyetem - Munkahely



     Itt már az ing elmaradhatatlan. Amint fentebb említettem, több fajta ing létezik, és el kell tudni határolni melyik ing, hova talál. Ha a mindennapokra nagyobb kockájú, mintás inget választunk, munkahelyre egy pici mintás talál, halvány szinekben, mint például szürke, világos kék vagy mért is ne, világos rózsaszin.
    Egyetemen pedig, ahogy a tanárok megtisztelnek (már amelyik) az öltözetükkel, mi, mint diákok, nem engedhetjük meg magunknak, hogy Hawaii mintás nadrággal, feszes sportfelsővel és papuccsal jelenjünk meg vizsgán (valós eset). Tessék szépen legalább egy diszkrét inget felvenni egy farmerrel, higgyétek el, a tanár hozzáállása is megváltozik ilyenkor.

Kiöltözős



    Sok esküvőn nem voltam, de elegendő volt arra, hogy rájöjjek, a férfiak mintha erőszakból vennék fel azt a teljesen félreméretezett öltönyt. Tudom, hogy főleg itt Erdélyben szinte lehetetlen férfi ruhákat találni, pontos méretben főleg, de van pár alapszabály, hogy miszerint kell kiválasztani az öltönyt. Akit érdekelne, nyugodtan klikkeljen ide.
További nagyon fontos iratlan szabályok:
  •  a zokni csakis fekete lehet, vagy legalábbis egyszinű legyen az öltönnyel, de semmi féle képpen nem fehér zokni fekete nadrághoz
  •  a nyakkendő vagy picus vagy az úgymond “slim tie”, azaz a vékonyabb nyakkendő legyen, mivel azok a vastag "kommunista" nyakkendők rég idejét múlták
  •  a hosszú ujjú ing kötelező!!!
  •  sokan azt mondják hogy fontos eseményeken illik a mandzsetta gombos ing, de ez már szerintem részlet kérdése
     Végeredményül, ezekkel a kis tanácsokkal nem akarok elijeszteni egy fiút sem, viszont nagyon fontos tudni, hogy a lányok többsége, legalábbis azok akik adnak magukra, csakis olyan társat fogadnak el akinek van megjelenése, akivel szivesen kézenfogva végigsétál az utcán. És higgyétek el fiúk, a csajok nagyon szeretik a szépen kiöltözött pasikat, példája az interneten hiressé vált szlogen-kép.


Kellemes délutánt!
Saci és Kinga

You May Also Like

13 comments

  1. Elküldtem a kedvesemnek :))) :D Jó cikk :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Amazing post... men well dressed is definitely eye catching!!
    My Lyfe ; My Story
    @MyLyfeMyStory ♥ ♥

    RăspundețiȘtergere
  3. didn't understand much..but loved the photos! :D
    I think it's cool you want to write in hungarian as well :)

    RăspundețiȘtergere
  4. I love the menswear! Good selections :)

    RăspundețiȘtergere