Elle Fashion Show 2015

fashionshow logo





A 2015-ös ELLE Fashion Show-n bemutatkoznak Franciaország legizgalmasabb és legrejtélyesebb fiatal tervezői
Az Elle ismét meghívta Magyarországra a legígéretesebb francia divattervezőket, hogy április közepén hazai dizájnerekkel együtt bemutassák 2015. őszi-téli kollekciójukat. Az Elle Fashion Show alkalmából most először láthatjuk Budapesten az örökké bomberdzsekit és Dr. Martens bakancsot viselő Lea Peckre és a kontrasztokat a középpontba helyező Etienne Deroex munkáit. Megismerhetjük továbbá Valentine Gauthier darabjait, akinek ruháit többek közt Sophie Marceau és Colin Firth neje, a filmproducer, Livia Giuggioli is választotta már.

Rakott szoknya, ballonkabát és sportcipő – Etienne Deroex szerint ma ez a legdivatosabb összeállítás Párizsban. Deroeux saját márkájának megalapítása előtt Antwerpenben (Royal Academy) és Brüsszelben (La Cambre) tanult, majd különböző párizsi, londoni és New York-i divatházaknak dolgozott. A tervező új kollekcióját Ellsworth Kelly, amerikai absztrakt festő és szobrász munkássága ihlette. Ahogy a művész, úgy Deroeux is arra törekedett, hogy az ellentétek harmonikus összeütközését megalkossa. Kollekciójának legfőbb jellemzője a kontraszt. Így készül például egy hosszú ujjú póló organzából, és lesz egy ruha kényelmes, kötött. Ugyanez a kontraszt a színhasználatban is megmutatkozik: fekete és fehér, erdőzöld és sáfránysárga villog hatásosan egymás mellett. Deroeux az a tervező, akinek munkásságát mindenképp érdemes követni. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy tavaly a párizsi divathéten is kitüntették.

etienne-deroeux-kollekcio-foto-masolata
etienne-deroeux-kep-a-tervezorol-masolata

„Legyél tisztában azzal, ki vagy, és öltözz úgy, ahogyan az a személy öltözne, aki lenni akarsz” – tanácsolja Párizs egyik legígéretesebb tervezője, Lea Peckre. A dizájner maga a bomberdzsekire esküszik, és saját öltözékének is ez a legmeghatározóbb darabja. Lea Peckre nem sokkal diplomája megszerzése után (La Chambre) elnyerte az első díjat a neves Hyéres-i Nemzetközi Divat- és Fotófesztiválon 2011-ben. A díjat a Dior kreatív igazgatója, Raf Simons adta át – a tervező saját bevallása szerint erre az elismerésre a legbüszkébb. Márkájának megalapítása előtt olyan jelentős divatcégeknél dolgozott, mint a Givenchy, a Jean Paul Gaultier és az Isabel Marant. A tervező inspirációt mindig az élet egyszerű dolgaiból, a fényekből, a természetből, az építészet elemeiből nyer. Kollekciójának legutóbbi bemutatója a híres Building of Institut du Monde Arabe épületben volt, amit a szerinte leggyönyörűbb magyar nő, Rajzák Kinga nyitott meg.

px
lea-peckre-kollekcio-foto


Egy kimonóval és egy vízszintesen csíkozott ruhával biztosan nem nyúlunk mellé – állítja Valentine Gauthier. A több díjat is magáénak tudó dizájner másodszor érkezik az Elle Fashion Show-ra, hogy bemutassa ready-to-wear kollekcióját. Gauthier arra az elismerésére a legbüszkébb, amit 2006-ban, a „Nemzetközi Fesztivál Fiatal Tervezőknek" eseményen kapott. Kollekciójában ruhák mellett cipők is szerepelnek; mindezekhez 25 ország üzleteiben juthatunk hozzá. A divattervező szívesen fedezi fel a világot, művészetére leginkább az a közeg van hatással, ahol él, alkot. 2015-ös kollekciója az Atlasz hegység nevét viseli. A 70-es évek szellemében fogant, keveri a sportos, sikkes és hűvös stíluselemeket, a maszkulin és feminin jelleget, a grafikus és monokróm megjelenést. Ruháit viselték már többek közt Sophie Marceau és Kathryn Hahn színésznők és a világhírű modell, Elisa Sednaoui. Sőt, Livia Giuggioli, filmproducer (Colin Firth neje) és a francia énekesnő, SoKo is szívesen hordja Gauthier darabjait.

valentine-gauthier-kep-a-tervezorol-masolata
valentine-kollekcio-foto-masolata



Mit hordjunk idén tavasszal? – avagy a francia tervezők ajánlásai a magyar nőknek


Etienne Deroeux szerint a túlméretezett kabátok és a rakott szoknyák a szezon abszolút kedvencei. Valentine Gauthier a selyemnyomatú, virágmintás kimonó – parafa talpú cipő kombinációra esküszik. Míg Lea Peckre azt a rétegzett, kék Aphrodité ruháját ajánlja, amit Rajzák Kinga is viselt.
A francia tervezők mellett négy hazai dizájner – Dori Tomcsanyi, Maison Marquise, Nude by Nubu, Zigi – 2015. őszi-téli kollekcióját is láthatja a közönség április 17-én és 18-án a Várkert Bazárban. A magyar tervezők szettjük mellett egy-egy olyan darabot is bemutatnak, amivel a mellrák elleni küzdelemre hívják fel a figyelmet.


További információ a tervezőkről, a programról:



Találkozunk szombaton!
xoxo,
Saci és Kinga

You May Also Like

3 comments